07
május
10:00 — 19:00
Gellért Hotel
Szent Gellért tér 2.

Budapest, 1114
Események betöltése
  • Ez az event elmúlt.

eleventavasz_Gellert Hotel

Idén a Gellért Hotel, mint a Bartók Béla Boulvard kapuja csatlakozik az ELEVEN Tavasz hétvégi programsorozatához, amelynek ez alkalommal a csodálatos Portugália lesz a kiemelt tematikája.

Mi is az az ELEVEN Tavasz design hétvége? A tavasz és az ősz jelentős kreatív-, művészeti-, kulturális- és gasztronómiai eseménye Budapest XI. kerületében. Bemutatja minden érdeklődőnek Budapest kreatív erejét, promotálja és piachoz juttatja az inspiratív és innovatív kreatív alkotásokat, termékeket és szolgáltatásokat. A rendezvénynek komoly szerepe van a Bartók Béla Boulevard újra pozicionálásában, mint Újbuda kulturális utcája, és a pezsgő kulturális és társasági élet megteremtésében.

Eleven Tavasz_1 muvesz 1 porta (4)

Programok a Gellért Hotelben
május 7. szombat 10:00 – 20:00

A belépés a Design vásárra, az aukcióra és a Portugál Piacra ingyenes.

eleventavasz_design vásár a Gellértben_kicsi

Design vásár – Tea Szalon

A programsorozat részeként a Danubius Hotel Gellért exkluzív helyszínt kínál a művészeknek és designereknek termékeik bemutatására, és a Design Vásár látogatóinak a vásárlásra.

Kiállítók

Ambrus Ági textildesign /Melon női design táskák/
ART6 Szalon /ruha, fürdőruha, ékszer/
Astronauta D458 /üvegékszerek/
Bartha Ágnes /egyedi ezüst és üvegplexi ékszerek/
Bibe Ékszer /betonékszer/
Cellunett art & craft /hangulatlámpák, ékszerek facellulóz és fémháló társításából/
Cirrhopprecycle /textilékszerek/
Couleurs de Papillon /horgolt, varrt termékek/
Czolori /ékszer/
Deluxe Dollz Design Circus /újrahasznosított papír termékek, ékszerek, telefontokok,
DESIGNLUBLOY /porcelán és kerámia tárgyak/
etlingART /újrahasznosított gomb- és kávékapszula ékszerek/
A kiállítók listája ITT folytatódik.

 

Aukció – Gobelin Terem, 18:00 óra

Eleven Tavasz_Design Aukció a GellértbenA Bartók Béla Boulevard-on (BBB) rendezett ELEVEN programsorozat része hagyományosan az 1 Művész 1 Porta projekt, amelyben különböző területek alkotói és a BBB helyei működnek együtt. Az esemény zárása az aukció keretében történik, ahol a befolyt összeget a Bartók Béla Boulevard-t életre hívó Kulturális Tizenegy Egyesület jótékony célra, a XI. kerületi Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány részére ajánlja fel.

 

Az aukción szereplő alkotások május 2-6. között megtekinthetők a résztvevő helyszíneken:
Bor és kézműves Üzlet, Műhely, Galéria – Divine & Delicia – Faur Zsófi Galéria – Godot Galéria – Gross Arnold Galéria és Kávézó – Hadik Kávéház – Három Hét Galéria – Kelet Kávézó és Galéria – La Nube – Moha Café – Pagony – Szatyor Bár és Galéria – Tinta Art Café – Tranzit Art Café

 

Portugál piac gasztro- bor- és kézműves kiállítókkal – Galéria szint

eleventavasz_portugál piac a Gellértben_kicsiPortugália ízei is megelevenednek a Gellért Hotelben a Portugál Piacon, május 7-én és 8-án 10 és 18 óra között.

Európa legnyugatibb országa kapta idén a meghívást, hogy az összművészeti fesztivál keretében bemutassa kultúráját, elénk varázsolja magával ragadó hangulatát, annak változatos konyhaművészetével együtt.

A szálloda galériája pedig erre az alkalomra portugál piaccá alakul, ahol a gasztro- és kézműves standok mellett nem maradhat el a portugál bor sem.

Kiállítók

Lusimag
sajtok, töltött áruk, szárított sonka, kávék, konzervek (polip, tonhal, kagyló, stb.), eukaliptusz- narancsvirág-rozmaring méz, bab, portugál csicseri borsó, sűrített tejkonzerv és még sok más, üdítő (sumol, guarana), olívabogyók, tremoços (csillagvirág), olíva olaj, “harapnivaló bortermékek”, dzsem, trufa, kaviar, többfajta borból készítve, tengeri só
parafa termékek: kiegészítők, dekoráció, divat
Édesmindegy
a híres,  Portugália szerte imádott sütemény, a Pastéis de Nata, magyarul Portugál krémes
vaníliás-fahéjas krém vajas leveles tésztába töltve, amely egy igazi ízbomba, és a világ 10 legfinomabb süteményébe is belekerült
Heinemann Testvérek
Portugál bor
Bor és Víz
Portugál bor
Tek Tek Magyarország
fonalak, kész termékek, kötött “gömb” puffok, kaspók, kosarak, táskák és szőnyegek

Portugál borvacsora – Panoráma Étterem

wineA gasztro-vonalat a 19:30 órakor kezdődő Portugál borvacsora erősíti a Panoráma Étteremben.
A rendkívüli vacsora menüje a portugál nagykövetasszony ajánlásával készül, és a kedvenc ételeket Héjja László, a Gellért Hotel mesterszakácsa készíti el.
Menüsor ITT.
Jegyek kaphatók a Gellért Hotel recepcióján 0 – 24 óráig.
Online jegyértékesítés ITT.

Portugál Sunday brunch

Csemege lesz a Gellért közkedvelt vasárnapi ebédje is május 8-án 12:00 órától, ahol ezúttal a Portugál Sunday brunch-on a portugál gasztronómia fogásaiból ehetünk korlátlanul.
Menüsor ITT.

Részletek

Dátum:
2016-05-07
Időpont:
10:00 - 19:00
Esemény Category:

Következő események